e-shop των ιατρικών εκδόσεων  
 
   

Αρχική Σελίδα Contact Us Χάρτης Αναζήτησης

Αναζήτηση: Σύνθετη Αναζήτηση
 
Αρχική Σελίδα    
Κατάλογος    
Ο Λογαριασμός μου    
Στο Καλάθι    

 
Αρχική ΣελίδαΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣΠαθολογία 31 Τεστ Πολλαπλών Επιλογών - Προετοιμασία και Αυτοέλεγχος  
Παθολογία 31 Τεστ Πολλαπλών Επιλογών - Προετοιμασία και Αυτοέλεγχος

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

Τιμή: 40.00
16,7 Χ 23,8
960-88751-3-7
424
2006
Γιάννης Β. Παρισιάνος

 
Περιγραφή
Reviews

Συγγραφείς: Στεφανί Βγενοπούλου

Ηλίας Κανελλόπουλος

Παντελής Πανέρης

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Συλλογή 3.100 ερωτήσεων με τις ορθές απαντήσεις τους στον τομέα της Παθολογίας, χωρισμένων σε 31 κεφάλαια - δοκιμασίες προσομοίωσης με την μορφή των τεστ πολλαπλών επιλογών, που καλύπτουν όλο το φάσμα της εν λόγω επιστήμης (Επιστημονική ορολογία, Αίτια - Χαρακτηριστικά - Συμπτώματα παθήσεων, Κλινική διάγνωση, Διαφορική διάγνωση, Θεραπευτικές επιλογές, Φαρμακευτική ή άλλη αγωγή). Αποτελεί βοήθημα τόσο για φοιτητές που μετέχουν στο συγκεκριμένο σύστημα εξετάσεων για την ορθή προετοιμασία και τον αυτοέλεγχο των γνώσεων τους, καθώς και για την εξάσκηση τους στην μεθοδολογία των απαντήσεων που απαιτούν τα συγκεκριμένα τεστ (σωστός καταμερισμός χρόνου εξέτασης, αποφυγή αρνητικής βαθμολογίας), όσο και για παθολόγους και άλλους γιατρούς που επιθυμούν να εξετάσουν το γνωστικό τους επίπεδο, ώστε εν συνεχεία να προσφύγουν σε πιο συγκεκριμένα συγγράμματα.

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ:

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζουμε αυτή τη συλλογή ερωτήσεων. Στόχος μας δεν ήταν η "παραγωγή" ενός ακόμη βιβλίου ερωτήσεων, αλλά μια σωστή επιλογή ερωτήσεων που θα ανταποκρίνεται πλήρως στο πνεύμα των συγκεκριμένων εξετάσεων, δοσμένων με τη μορφή των τεστ, ώστε ο υποψήφιος να μπορεί να εξασκηθεί και στη μεθοδολογία των απαντήσεων που απαιτεί κάθε τεστ με αρνητική βαθμολογία. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι προϊόν της πολυετούς πείρας μας στην προετοιμασία για τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Προσέξτε κάθε ερώτηση ιδιαίτερα. Πολλές ερωτήσεις μπορεί να "μοιάζουν" αλλά έχουν εντελώς διαφορετική απάντηση. Σε αυτή την περίπτωση ξαναδιαβάστε προσεκτικότερα την εκφώνηση.

Χρησιμοποιείστε αυτά τα τεστ για αυτοέλεγχο του επιπέδου σας, αλλά και για εξάσκηση στη μεθοδολογία των απαντήσεων. Όπως θα δείτε και στο 4ο μέρος του βιβλίου με τον βαθμολογικό πίνακα, είναι δυνατόν να απαντήσει κάποιος 59 ερωτήσεις σωστές και η βαθμολογία του να είναι κάτω από τη βάση, επειδή "έπεσε στην παγίδα" να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η αρνητική βαθμολογία να μειώσει πολύ την τελική βαθμολογία του. Παρόμοια, καποιος που έδωσε μόνο 50 σωστές απαντήσεις και σταμάτησε, είναι επιτυχών.

Οι σωστά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο γιατί επιλέγετε τη συγκεκριμένη απάντηση, αλλά και γιατί αποκλείονται όλες οι υπόλοιπες. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι για την επιτυχία.

Οι Συγγραφείς

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Αντί προλόγου

Α' μέρος: Σελίδα απαντήσεων

Οδηγίες συμπλήρωσης

Οδηγίες για διόρθωση και βαθμολόγηση κάθε δοκιμασίας

Β' μέρος: 31 δοκιμασίες προσομοίωσης

3.100 ερωτήσεις

Γ' μέρος: Απαντήσεις

Δ' μέρος: Βαθμολογικός πίνακας

Οδηγίες χρήσης

Μεθοδολογία

Πίνακας βαθμολογιών

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ:

Δοκιμασία προσομοίωσης 1 - Ερώτηση 8:

Μια εβδομάδα μετά την ολική αντικατάσταση του δεξιού ισχίου μια γυναίκα 65 ετών εμφανίζει αιφνίδια δύσπνοια. Ο διαγνωστικός έλεγχος αποκαλύπτει φυσιολογική ΑΠ, έντονο 2ο καρδιακό τόνο, υποξυγοναιμία, φλεβοκομβική ταχυκαρδία με νέα δεξιά απόκλιση του άξονα στο ΗΚΓ και φυσιολογική ακτινογραφία θώρακα. Ποια είναι η πιο πιθανή διάγνωση;

Α. Καρδιακή ανεπάρκεια

Β. Πνευμονική εμβολή

Γ. Έμφραγμα

Δ. Πνευμονία

Ε. Αγγειίτιδα

Απάντηση: 8.Β

 

Δοκιμασία προσομοίωσης 15 - Ερώτηση 6:

Ποιο από τα ακόλουθα ισχύει σχετικά με τον τυφοειδή πυρετό;

Α. Ο χρόνος επώασης είναι συνήθως 7-14 ημέρες

Β. Η διάγνωση δεν θεωρείται πιθανή, εάν απουσιάζει το χαρακτηριστικό εξάνθημα (ροδάνθη)

Γ. Φυσική αποθήκη για S. typhii αποτελούν διάφορα ζώα

Δ. Οι ασθενείς εμφανίζουν στην αρχή συνήθως διάρροια

Ε. Η καλλιέργεια αίματος είναι συνήθως αρνητική κατά την 1η εβδομάδα της νόσου

Απάντηση: 6.Α

Loading...